بهترین وکیل خانواده منطقه یک در این نوشتار به بررسی جرم رابطه نامشروع و نحوه اثبات آن پرداخته است.
چنانچه در این زمینه نیازمند اخذ مشاوره هستید با شماره تماس های مندرج در سایت تماس حاصل فرمائید.
بررسی جرم رابطه نامشروع و نحوه اثبات آن
رابطه نامشروع
روابط نامشروع رابطه ای است که روابط دو جنس مخالف از حدود قانونی و شرعی خود خارج می شود. بنابراین ارتباط که خارج از محدوده شرعی روابط زن و مرد باشد رابطه غیر مشروع تلقی می شود. طبق قانون، هرگاه بین زن و مردی که بین آن ها رابطه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل؛ بوسیدن و بغل کردن شوند، به شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد.” پس بطور کلی رابطه نامشروع عبارت است از؛ هرگونه رابطه جسمی یا حتی کلامی با محتوای غیرقانونی و غیرشرعی که به زنا نرسد و تشخیص روابط نامشروع برعهده مرجع صالح قضایی است و معیار او برای این تشخیص، عرف است. چنانچه طی بررسی مراجع قضائی، روابط زن و مرد نامتعارف باشد نامشروع شمرده می شود.
نکته: رابطه نامشروع تنها منوط به رابطه جنسی نیست، بلکه ارتکاب کاری خلاف عفت عمومی جامعه نظیر؛ بی حجابی، رابطه نامشروع محسوب می شود.
نکته: اگر روابط نامشروع، به زور و بدون رضایت باشد، فقط متجاوزی که به زور وارد رابطه شده، مجازات می شود.
جهت دریافت مشاوره از بهترین وکیل خانواده منطقه یک در خصوص جرم رابطه نامشروع و نحوه اثبات آن با گروه مشاوره حقوقی تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
انواع رابطه نامشروع
-
رابطه نامشروع دون زنا
هرگونه روابطه جسمی که به مواقعه (رابطه جنسی) ختم نشود، نظیر؛ بوسه، بغل، یا همبستری روابط نامشروع نامیده می شوند.
نکته: اعمالی غیرفیزیکی نظیر؛ چشمک زدن، لبخند زدن از روی شهوت جزو روابط نامشروع محسوب نمی شوند.
-
رابطه نامشروع منجر به زنا
هرگونه روابطه (جسمی یا حتی کلامی) که بین دو جنس مخالف (زن و مرد) نامحرمی، بدون وجود پیوند زناشویی شکل گیرد و آخر امر منجر به رابطه جنسی شود، رابطه نامشروع منجر به زنا محسوب می شود.
انواع رابطه نامشروع منجر به زنا
-
زنای محصنه
زن یا مردی که با توجه به داشتن همسر و امکان برقراری رابطه جنسی با همسران خود در هر زمان، مرتکب زنا با دیگری شود زنای محصنه می گویند.
مجازات حد زنای محصنه سنگسار که اکثر موارد دادگاه حکم به اعدام صادر می کند.
مجازات زن مرتکب به زنا محصنه 100 ضربه شلاق.
مجازات مرد مرتکب به زنا محصنه 100 ضربه شلاق، تبعید از محل سکونت به مدت 1 سال و تراشیدن سر.
-
زنای غیر محصنه
زن یا مردی که همسر ندارد یا همسرش بنابه دلایلی مثل بیماری، امکان برقراری رابطه جنسی با او ندارد اگر مرتکب زنا با دیگری شود زنای غیر محصنه می گویند.
مجازات بار اول مرتکبین 100 ضربه شلاق.
در صورت تکرار آن برای بار چهارم مجازات، اعدام خواهد بود.
-
زنای به عنف
برقراری رابطه جنسی بدون رضایت طرف مقابل، زنای به عنف (تجاوز) محسوب می شود، مجازات تجاوز، اعدام است.
نکته: اگر زنای به عنف در ارتباط با دختر باکره باشد، مجازات مرتکب علاوه بر اعدام، پرداخت مهرالمثل یا ارش البکاره است.
جهت دریافت مشاوره از بهترین وکیل خانواده منطقه یک در خصوص جرم رابطه نامشروع و نحوه اثبات آن با گروه مشاوره حقوقی تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
موارد رابطه های نامشروع
مصادیق جرائم منافی عفت
در ارتباط با جرائم منافی عفت، موارد مجرمانه ذیل وجود دارد؛
- اعمال دون زنا،
- لمس کردن،
- دست دادن و روبوسی،
- مقابله، مواجهه و رویارویی،
- قرارگرفتن دو مرد بطور برهنه در زیر یک پوشش،
- تظاهر به عمل حرام علنی در انظار و اماکن عمومی،
- بوسه توام با شهوت،
- حضور بانوان در انظار عمومی بدون حجاب شرعی،
- پوشش نامناسب و آرایش غلیظ منجر به فساد،
- انتشار محتوای مبتذل و کسب درآمد از طریق آن،
- اشاعه فساد و شهوت در جامعه،
- تن فروشی،
- تاسیس مراکز فساد.
ارکان تشکیل دهنده جرم رابطه نامشروع
رکن قانونی جرم رابطه نامشروع
طبق قانون، هرگاه بین زن و مردی که بین آن ها رابطه زوجیت نباشد، مرتکب روابط نامشروع یا عمل منافی عفت غیر از زنا از قبیل؛ تقبیل یا مضاجعه شوند، به شلاق تا 99 ضربه محکوم خواهند شد.
رکن مادی جرم رابطه نامشروع
عنصر مادی این جرم مشتمل بر رفتار مجرمانه مرتکب جرم، موضوع جرم و شرایط و اوضاع و احوال لازم برای تحقق جرم است. عنصر مادی جرم مذکور از نوع فعل مثبت بوده و شامل هر نوع عملی است که منافی عفت عمومی تلقی گردد و صرف تنها بودن زن و مرد در پارک یا در ماشین و نشستن دو نامحرم و یا قدم زدن ایشان نمیتواند عنصر مادی جرم رابطه نامشروع تلقی گردد.
-
فعل مثبت
رفتار مجرمانه این جرم یکی از افعال مثبت مادی لمسی چون؛ بوسیدن و همبستر شدن زن و مرد بدون داشتن رابطه زوجیت می باشد.
-
رفتار مجرمانه
رفتار مجرمانه باید به صورت فعل مادی مثبت صورت پذیرد و با ترک فعل محقق نمی شود و جنبه تمثیلی دارند نه حصری.
-
شرایط و اوضاع و احوال لازم برای تحقق جرم
الف- وجود رابطه بین زن و مرد: شرط اول، تحقق این جرم ارتباط بین یک زن و مرد نامحرم است. (دو جنس مخالف)
ب- نامشروع بودن رابطه: شرط دوم، تحقق این جرم، نامشروع بودن رابطه بین زن و مرد است، پس اگر روابط بین زن و مرد از بابت فعالیت کاری یا هنری یا نمایشی و امثالهم باشد که از نظر عرف مشروع محسوب می شود، جرم رابطه نامشروع محقق نخواهد شد.
پ- نبود رابطه زوجیت: شرط سوم، عقد نکاح مشروعی (پیوند زناشویی) بین زن و مرد شکل نگرفته است، تا روابط زن و مرد مشروع تلقی شود.
رکن معنوی جرم رابطه نامشروع
عنصر معنوی جرم، اراده ارتکاب آن و عمد در انجام عمل منافی عفت می باشد و جهت وقوع این جرم، فقط نیاز به سوءنیت عام است و نیازی به سوءنیت خاص جهت انجام جرم رابطه نامشروع نیست.
شیوه طرح شکایت نسبت به وقوع جرم رابطه نامشروع
اگر شخصی از همسرش بابت جرم روابط نامشروع جنسی و جسمانی (مثل: بوسیدن، در آغوش گرفتن و…) شکایت دارد، باید مستقیم به دادگاه مراجعه و اعلام جرم و شکایت کند و اگر شاکی مدعی است که رابطه نامشروع غیرجسمانی (مثل: پیامک تلگرام و…) باید به دادسرا مراجعه کند. اگر شکایت شاکی خصوصی مثل همسر با وجود ادله ای محکمه پسند باشد، دادگاه متهم را احضار می کند و در خصوص اتهام انتسابی تحقیق می نماید.
نکته: اگر دلیل جرم ارتباط تلفنی و پیامکی باشد، دادگاه یا دادسرا میتواند از اپراتور مربوطه تلفن همراه، اطلاعات (داده های) مربوط به تماس های تلفنی و پیامک های متهم را به جهت بررسی اخذ کند.
غیرقابل گذشت بودن رابطه نامشروع
روابط نامشروع از جمله جرایمی است که قانون مجازات آن را جرم دانسته و برای آن مجازات تعیین کرده است، و یکی از جرایم منافی عفت است که نیازی به شاکی خصوصی ندارد. یعنی جرم روابط نامشروع به دلیل اینکه موجب برهم زدن نظم جامعه می شود، از جرایم غیرقابل گذشت می باشد و اگر شاکی خصوصی وجود نداشته باشد و یا شاکی از شکایت خود رضایت بدهد، مجازات فرد از بین نمی رود. برای مثال: اگر مردی مرتکب روابط نامشروع شود و همسرش گذشت کند، مجازات مرد ساقط نخواهد شد، ولی با گذشت وی ممکن است مجازات کمتری برای مرتکب جرم در نظر گرفته شود.
جهت دریافت مشاوره از بهترین وکیل خانواده منطقه یک در خصوص جرم رابطه نامشروع و نحوه اثبات آن با گروه مشاوره حقوقی تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
مجازات جرم رابطه نامشروع
قانونگذار برای این جرم که بدون تماس فیزیکی بین زن و مرد، روابط نامشروع را محرز تشخیص دهد، 99 ضربه شلاق تعیین نموده است و البته اگر یکی از آن ها، مُکْره باشد، مجازات نمی شود و فقط اکراه کننده مجازات می شود.
نحوه اثبات جرم رابطه نامشروع
راه های زیادی برای اثبات اینگونه روابط وجود دارد، برای مثال: بررسی مکالمه های بین زن و مرد و همچنین پرینت پیامک های رد و بدل شده بین زن و مرد، وجود تصاویر و یا فیلم، و بررسی رابطه آن ها، اقرار، شهادت شهود و علم قاضی قابل اثبات است.
نکته: در چنین پرونده هایی علم قاضی بسیار مهم است.
نکته: قاضی میتواند، دستور شنود مکالمات و دریافت پرینت پیامک ها را در این پرونده ها بدهد و این موضوعی است که در رویه فعلی قضایی اتفاق می افتد و قاضی به مخابرات دستور ارسال متن پیامک های رد و بدل شده بین متهمین و یا پرینت تماس های آن ها را میدهد.
نکته: لازم به ذکر است، با توجه به حضور گسترده و رو به رشد بانوان در فعالیت های اجتماعی در کنار مردان و مشارکت بالای آن ها را نمیتوان به سبب حضور این دو جنس را در کنار یکدیگر که در مواردی اجبار شغلی و یا اقتضای محیط ایجاب می کند، مانند حضور دو همکار به تنهایی در محل کار و یا حضور در غذاخوری یا خودرو با ماشین همکاران را جرم محسوب کرد.
مرجع صالح به رسیدگی به جرم رابطه نامشروع
رسیدگی به جرم عمل نامشروع و عمل منافی عفت در صلاحیت دادگاه می باشد و نه دادسرا. منظور از جرائم منافی عفت، جرائم جنسی حدی، همچنین جرائم روابط نامشروع تعزیری مثل: بوسیدن، در آغوش گرفتن و همبستر شدن زن و مرد نامحرم است.
نکته: تحت تعقیب قراردادن ارتکاب اعمال منافی عفت توسط زن و مرد در حریم خصوصی خود و با رضایت هر دو آن ها، ساده نبوده و مراجع قانونی مجاز به تحقیق در خصوص آن ها نیستند.
آثار اثبات رابطه نامشروع بر حقوق زن و مرد
-
حقوق زن
انجام رابطه نامشروع توسط زن متاهل دارای آثار ذیل است؛
- منجر به حصول حق طلاق به مرد می شود و در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد، این حق از وی ساقط می شود.
- در حق دریافت مهریه وی بی تاثیر بوده و این حق از وی ساقط نمی شود.
- حق دریافت نفقه گذشته را از وی ساقط نمی کند.
- حق ارث وی را از جانب شوهر ساقط نمی کند.
- تعیین تکلیف حضانت فرزند در حالتی که زن مرتکب رابطه نامشروع شده، بر عهده قاضی و بنا به مصلحت فرزند خواهد بود.
- طلاق بدون علت زن توسط مرد، منجر به پرداخت نصف اموال و اجرت المثل از جانب مرد به زن خواهد بود.
-
حقوق مرد
انجام رابطه نامشروع توسط مرد متاهل دارای آثار ذیل است؛
- منجر به حصول حق طلاق به زن می شود.
- ترک خانه و زندگی مشترک توسط زن و سکونت در محلی دیگر و در عین حال ارتکاب رابطه نامشروع توسط وی، منجر به دریافت اجازه ازدواج مجدد از جانب دادگاه به مرد می شود و زن به دلیل ازدواج مجدد شوهرش حق طلاق نخواهد داشت.
آیا پیامک میتواند جرم رابطه نامشروع را اثبات کند؟
در چنین پرونده هایی علم قاضی موثر می باشد و پذیرفتن این مساله بستگی به نظر قاضی دارد. شرایط و اوضاع و احوال توسط قاضی سنجیده می شود و ممکن است قاضی چنین مساله ای را به عنوان یک اماره بپذیرد و ممکن است قبول نکند. فیلم و عکس نیز از مواردی است که ممکن است بتوان با آن رابطه نامشروع را ثابت کرد.
نکته: برای اثبات رابطه نامشروع، شهادت شهود و اقرار میتواند به عنوان دلیل ارتکاب جرم رابطه نامشروع مورد پذیرش قرار گیرد و فیلم و عکس فقط ممکن است برای قاضی به عنوان اماره و نشانه تقلی شود زیرا امروزه با توجه به پیشرفت فناوری، امکان ساخت فیلم و عکس مونتاژ شده به راحتی انجام پذیر است و به همین سبب قضات به چنین مسائلی توجهی جدی ندارند.
جهت دریافت مشاوره از بهترین وکیل خانواده منطقه یک در خصوص جرم رابطه نامشروع و نحوه اثبات آن با گروه مشاوره حقوقی تخصصی موسسه مهرپارسیان از طریق شماره تماس 88663925 یا 88663926 یا 88663927 با ما در ارتباط باشید.
دفتر وکالت بهترین وکیل آنلاین خانواده در منطقه یک تهران
با توجه به ضرورت کم کردن حجم مراجعین به اماکن عمومی.
کم کردن رفت و آمدهای غیر ضروری شهروندان در سطح شهر.
کمک به متمرکز شدن امور اداری، حقوقی و مالیاتی شهروندان در سراسر ایران.
سایت جدید دفتر حقوقی محمدرضا مهری متانکلائی با عنوان وکیل آنلاین آغاز به کار نموده است.
دفتر وکالت مجازی وکیل آنلاین در ایران خدمات زیر را ارائه خواهد نمود؛
ارائه منظم اطلاعات و مشاوره حقوقی رایگان صرفا از طریق درج مقالات علمی حقوقی.
امکان مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز.
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی پس از تعیین وقت قبلی.
عضویت شهروندان در بزرگترین جامعه حقوقی آنلاین کشور و برخورداری از تخفیف مشاوره و حق الوکاله.
امکان عضویت وکلای دادگستری و کارشناسان رسمی جهت معرفی به جامعه پس از تائید هیات مدیره.
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل.
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران.
خدمات وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی.
نشانی دفتر وکالت وکیل آنلاین در تهران
میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10
تلفنهای تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری متانکلائی) در تهران
تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه
ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام
پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری متانکلائی وکیل پایه یک دادگستری
خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری متانکلائی
مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معرفی بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
معرفی بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
معرفی بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
معرفی بهترین وکیل فرجام خواهی
2 دیدگاه