تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق

تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق

حضانت فرزند از جمله مسائل بسیار مهم در خانواده برای زوجین می‌باشد و این موضوع از جهتی دارای اهمیت بسیار زیادی خواهد بود که هرکدام از زوجین بخواهند فرزند خود را، خود نگهداری کنند. بدون اینکه طرف دیگر در نگهداری کامل فرزند نقشی داشته باشد. غالبا این موضوع زمانی اتفاق می افتد که زوجین قصد جدایی، افتراق و یا طلاق را داشته و یا اینکه بخواهند بعد از صدور حکم طلاق تکلیف حضانت فرزند خود را مشخص کنند؛ چرا که با افتراق و جدایی زوجین از یکدیگر و زمانی که دیگر به عنوان زن و شوهر زندگی نمی‌کنند و از یکدیگر فاصله می گیرند، و در نتیجه باید نسبت به فرزند مشترک خود که در قبال نگهداری آن مسول و متعهد هستند، پاسخگو باشند و در صورت جدایی، هر دوی آنها باید خود با یکدیگر حضانت فرزند را داشته باشند ولی فرزند باید نزد یکی از زوجین قرار بگیرد. در حالت معکوس این موضوع، گاهی زوجین در مورد حضانت و نگهداری از خود سلب مسولیت می‌کنند و خود را صالح برای حضانت فرزند خود نمی دانند در این صورت باید تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق و یا بعد صدور حکم طلاق و افتراق آنها مشخص شود.

با توجه به اینکه غالب زوجین برای اخذ حضانت فرزند خود به صورت دائمی در هنگام طلاق یا افتراق، با یکدیگر اختلاف نظر دارند، لذا لازم است که برای تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق یا با یکدیگر توافق کتبی و رسمی داشته باشند و یا اینکه دادگاه تکلیف حضانت فرزند را به هنگام صدور حکم طلاق یا افتراق مشخص کند.

وکالت در دادگاه های حقوقی تهران

با توجه به شایع بودن اختلافات حقوقی خانواده مبنی بر تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق، موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان، به جهت راهنمایی بیشتر شما مخاطبان در زمینه‌ی تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق، تکلیف حضانت فرزند در طلاق توافقی، مطالبی را منتشر می نماید.

سوالات مرتبط با تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق

– تکلیف حضانت فرزند با چه شخصی است؟

– تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق به چه نحوی می‌باشد؟

– تعیین تکلیف حضانت فرزند بعد از طلاق چگونه خواهد بود؟

– در صورت عدم تمایل  و عدم صلاحیت هر کدام از زوجین، تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق به چه نحوی خواهد بود؟

– خدمات گروه وکلای مهر در پرونده حضانت فرزند در طلاق توافقی و مشاوره حقوقی حضانت فرزند چیست؟

تعیین حضانت فرزند

به طور کلی حضانت فرزند با زوجین قرار گرفته و مادر و پدر تا زمانی که فرزند به سن قانونی نرسیده است، متعهد به نگهداری او می باشند. بحث تعیین حضانت فرزند زمانی مطرح می‌شود که گاه یکی از زوجین صلاحیت لازم برای نگهداری فرزند را نداشته باشد و این زمانی است که زوجین در شرف جدایی از یکدیگر بوده و بخواهند از یکدیگر طلاق بگیرند، مطرح می‌شود.

به صورت کلی و بر اساس قانون، حضانت فرزند در زمان طلاق تا هفت سالگی با مادر و برای بعد از آن مدت با پدر خواهد بود. البته اگر پدر صلاحیت لازم برای حضانت فرزند را نداشته باشد و نگهداری او موجب عسر و حرج و مشقت برای فرزند شود، مادر یا خویشاوندان طفل می‌توانند از دادگاه درخواست تعیین قیم و سلب حضانت پدر را داشته باشند و در مورد عدم صلاحیت فرزند در صورتی که حضانت با مادر باشد وضع به همین منوال خواهد بود. با این وجود هرگاه دادگاه به هنگام تعیین تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق، هیچ کدام از پدر و مادر را به جهت حضانت طفل صالح نداند، حضانت فرزند را با شخص دیگری تعیین خواهد کرد.

مشاوره حقوقی رجوع از طلاق

تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق

بحث تعیین حضانت فرزند و اختلاف زوجین در زمان افتراق و یا طلاق زوجین مطرح می‌شود و به این جهت که نگهداری فرزند با شخص دیگر باشد. حضانت یک ماهیت حقوقی است که هم به دارنده ی آن حق می دهد و هم او را متعهد می‌کند و از این جهت حق، که می‌تواند در امور فرزند تصمیم‌گیری کند و از این جهت تکلیف است که باید از فرزند مراقبت و نگهداری کند.

تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق می‌تواند هم به وسیله ی توافق زوجین و یا توسط دادگاه تعیین شود. در صورتی که زوجین تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق را با توافق یکدیگر به صورت رسمی و در دفاتر رسمی اسناد، مشخص کنند و در دادگاه ارائه دهند، می‌تواند ملاک عمل و تعیین تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق باشد و با توجه به موارد موجود، معمولا زوجه در ازای بخشش مهریه و حق و حقوق مالی خود به زوج، حضانت فرزند را بدست می آورد؛ ولی این امر مانع این نمی‌شود که هرگاه، هرکدام از زوجین بعد از توافق، عدم صلاحیت آنها حادث و واقع شود، از شخص سلب حضانت نشود و بنابراین طرف دیگر یا خویشاوندان فرزند و یا دادستان، می‌تواند تقاضای سلب حضانت و تعیین شخص دیگر برای حضانت فرزند را داشته باشد.

هرگاه زوجین با یکدیگر نسبت به تعیین تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق به توافق نرسیدند، دادگاه با توجه به مصلحت فرزند و بر اساس قانون، تکلیف حضانت را مشخص می‌کند.

تعیین تکلیف حضانت فرزند بعد از طلاق

قانون بازنشستگی

هرگاه نسبت به تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق تصمیم‌گیری شود، اگر از جانب شخصی که حضانت فرزند به عهده ی اوست، بعد از طلاق تخلفی ایجاد شود، دادگاه حضانت را با شخص دیگری تعیین می‌کند و تخلف زمانی صدق می‌کند که در اثر عدم مواظبت یا انحطاط اخلاقی پدر یا مادری که طفل تحت حضانت اوست، صحت جسمانی و یا تربیت اخلاقی طفل در معرض خطر باشد، در این صورت دادگاه به درخواست طرف دیگر یا اقربای طفل، شخص دیگری را بعد از طلاق به عنوان مسول حضانت طفل تعیین می‌کند.

تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق در صورت عدم تمایل و یا عدم صلاحیت زوجین

با توجه به اینکه حضانت و نگهداری از فرزند از وظایف قانونی زوجین در هنگام زندگی مشترک و یا حتی بعد از طلاق می‌باشد، گاهی اوقات ممکن است که اختلاف زوجین نسبت به تکلیف حضانت فرزند قبل از طلاق، به جهت عدم پذیرش و رد حضانت فرزند باشد و هیچ یک از زوجین حاضر به نگهداری و قبول حضانت فرزند مشترک خود نباشند، در این صورت، اگر زوجین در این زمینه توافق نداشته باشند، و یا اینکه صلاحیت خود را از دست بدهند و یا صلاحیت نداشته باشند، دادگاه قبل از صدور حکم طلاق می‌تواند هر کدام از زوجین را که به تشخیص خود صلاحیت برای حضانت و نگهداری طفل را دارد، به عنوان مسول، ملزم به نگهداری و حضانت طفل نماید و اگر الزام ممکن و یا موثر نباشد، حضانت را به خرج پدر و هرگاه پدر فوت شده باشد به خرج مادر تامین کند.

وکیل شکایت نفقه

خدمات موسسه حقوقی مهر پارسیان در مورد امور حقوقی حضانت فرزند

چنانچه در زمینه‌ی مسائل مربوط به حضانت فرزند و اختلافات و دعاوی ناشی از آن، متمایل به دریافت مشاوره و راهنمایی از تیم وکلای تخصصی موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان در امر خانواده و حضانت فرزند می باشید، می‌توانید برای تنظیم وقت و مشاوره ی تلفنی یا حضوری با موسسه تماس حاصل نمایید.

دپارتمان حقوق خانواده گروه وکلای مهر

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *