کشف حجاب در اماکن عمومی

کشف حجاب در اماکن عمومی

کشف حجاب در اماکن عمومی


با بررسی جرائم کشف حجاب و بی حجابی در انظار و اماکن عمومی درنظام حقوق کیفری ایران همراه شما هستیم.

طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، رعایت حجاب به موجب قانون برای همه افراد فارق از کیش و مذهب ایشان الزامی است، یعنی عدم رعایت حجاب، سرپیچی از قانون بوده و جرم محسوب می شود و مجازات کیفری به دنبال دارد.

حد حجاب قانونی

با جستجو در قوانین تعریف صریح و مشخصی از حجاب بدست نمی آید، اما حدود آن که در مذهب شیعه به عنوان مذهب رسمی کشور وجود دارد و مورد قبول نظام حقوقی و قضایی ایران نیز هست و می توان چنین گفت که، حجاب عبارت است از؛«پوشیده نگاه داشتن بدن به شکلی که پوست به جز گردی صورت و دست ها تا مچ معلوم نباشد و هم چنین این پوشش یا لباس چسبان نباشد طوری که اندام بدن نمایان باشد.»

به طورکلی منظور از حجاب، پوشش ظاهری بانوان با هدف حفظ پوشش شرعی و قانونی بدن و اندام خود در برابر نامحرم است و حد پوشش و حجاب مورد نظر دین مبین اسلام در شرع مقدس مشخص شده که بر مبنای آن، بانوان باید البسه مناسبی برای بدن و موهای خود در نظر بگیرند و آن چه به عنوان مسئله حجاب مطرح شده است، جزو قوانین فقهی و شرعی کشور بوده و هر فرد مسلمان و حتی غیرمسلمانی نیز موظف به رعایت آن می باشد.

مطالبه دیه از بیت المال

لازم به ذکر است که، التزام و رعایت حجاب کامل به شکل یک قانون در آمده و سرباز زدن از اجرای آن به معنای عدم تمکین از امر قانون گذار و نقض قانون می باشد و جرم محسوب می گردد و بر مبنای قانون، حفظ عفت، پوشش کامل و حجاب در جامعه الزامی می باشد و از این جهت است که اگر بانویی به هر دلیلی کشف حجاب کند، از نظر قانون گذار تعدی کرده و مجرم به حساب می آید.

جرائم کشف حجاب و بی حجابی

طبق قانون مجازات اسلامی؛”هر کس علنا در انظار و اماکن عمومی و معابر تظاهر به عمل حرامی نماید، علاوه بر کیفر عمل، به حبس یا شلاق محکوم می گردد و درصورتی که مرتکب عملی شود که نفس آن عمل دارای کیفر نمی‌ باشد ولی عفت عمومی را جریحه ‌دار نماید فقط به حبس10 روز تا 2 ماه یا شلاق 74 ضربه محکوم خواهدشد.

تبصره: زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند، به حبس 10 روز تا 2 ماه و یا 50.000 ریال تا500.000 ریال جزای نقدی محکوم خواهند شد.”
بنابراین مطابق قانون هر عملی که بر اساس شرع اسلام حرام باشد جرم است و مجازات دارد. بی حجابی و کشف حجاب نیز عمل حرامی است که توسط قانون گذارهم جرم انگاری شده است.

قلمرو حکومت قانون در جرائم کشف حجاب و بی حجابی

طبق قانون مجازات اسلامی، ارتکاب این جرائم جنبه عمومی دارد و همه بانوان بالغ که ساکن ایران می باشند باید آن را رعایت کنند و در این خصوص تفاوتی در مسلمان یا غیرمسلمان بودن فرد ندارد و هرگونه عمل مغایر قانون تحت عناوین مجرمانه کشف حجاب یا بی حجابی در مکان های عمومی عملی مجرمانه و موجب جریحه دار شدن عفت عمومی و اخلاق حسنه جامعه است و ضمانت اجرای آن نیز مجازاتی است که قانون گذار در قوانین پیش بینی نموده است.

جرم رشا و ارتشاء

مجازات جرائم کشف حجاب و بی حجابی

طبق قانون مجازات اسلامی قانون گذار 2 نوع جرم را درنظر گرفته است و برای هر کدام مجازاتی را مدنظر داشته است؛

  1. هرکس به طور آشکار در انظار، اماکن و معابر عمومی تظاهر(عمدی و از روی قصد) به عمل کشف حجاب بنماید و موجب جریحه دار شدن عفت عمومی بشود، مجازات مرتکب علاوه بر کیفر عمل، به حبس از ده روز تا دو ماه یا تا (74)‌ ضربه شلاق محکوم می شود.
    و اگر عملی انجام بدهد که نفس عمل وی دارای کیفر نباشد، ولی عفت عمومی را جریحه دار بنماید فقط به حبس10 روز تا 2ماه یا74ضربه شلاق محکوم می شود.
  2. هر کس بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شود، به موجب قانون مجازات خواهد شد، مجازات مرتکب حبس از ده روز تا دو ماه و یا از 2/000/000 تا 10/000/000 ریال جزای نقدی محکوم خواهندشد.

لازم به ذکر است که، از آنجا که به ناچار در اجرای سایر مقررات مجازات حبس کمتر از 3 ماه، باید تبدیل به مجازات جایگزین حبس شود، با در نظر گرفتن موادی از قانون مجازات اسلامی دادگاه‌ها می‌توانند کسانی را که مرتکب جرم کشف حجاب می‌شوند، علاوه بر پرداخت جزای نقدی به تحمل یک یا چند مورد از مجازات‌ تبعی و تکمیلی مانند: تبعید، منع از اشتغال به حرفه یا کار معین، انفصال از خدمات دولتی و عمومی، منع از خروج از کشور، الزام به انجام خدمات عمومی رایگان، منع از عضویت در احزاب، گروه‌ها و دسته های سیاسی یا اجتماعی، توقیف وسایل دخیل در ارتکاب جرم(مانند بستن محل کسب و توقیف وسیله نقلیه، توقیف رسانه)، الزام به یادگیری حرفه، شغل یا کار معین و… به مدت شش ماه محکوم کنند.

جرم رابطه نامشروع

مرجع صالح به رسیدگی به جرائم کشف حجاب و بی حجابی

با توجه به میزان مجازات هر دو جرم، این جرائم از جرائم تعزیری درجه8 است و طبق قانون آیین دادرسی کیفری این جرائم به صورت مستقیم در دادگاه مطرح و رسیدگی می شوند و با توجه به این که مجازات کشف حجاب و بی حجابی به شرح فوق بوده، بنابراین بدون مطرح شدن در دادسرا و بدون کیفرخواست به طورمستقیم به دادگاه کیفری دو ارجاع شده و نسبت به آن رسیدگی صورت می پذیرد. و رأی این دادگاه قطعی و غیرقابل تجدیدنظر است.

_

نشانی دفتر وکالت وکیل کشف حجاب در اماکن عمومی در تهران

_

میدان ونک- ابتدای بزرگراه حقانی- خیابان گاندی جنوبی- خیابان چهاردهم- پلاک 14- طبقه 4- واحد 9 و 10

تلفن‌های تماس ثابت با دفتر موسسه مهر پارسیان (محمدرضا مهری) در تهران

تماس با دفتر وکیل آنلاین خارج از ساعات اداری و تعطیلات و ارسال پیام از طریق خط تلفن همراه

ارسال پیام از طریق شماره واتس اپ و تلگرام

پس از ارسال پیام شکیبا باشید تا جهت وقت مشاوره حضوری یا آنلاین هماهنگی صورت گیرد
حداکثر ظرف 12 ساعت وقت مشاوره تنظیم و به شما اعلام خواهد شد
دفتر وکالت مهر پارسیان – محمدرضا مهری وکیل پایه یک دادگستری

خدمات دفتر وکالت و امور حقوقی بین المللی محمدرضا مهری

مشاوره حقوقی آنلاین با وکلای پایه یک دادگستری در موضوعات تخصصی در همه ساعات شبانه روز
مشاوره حقوقی حضوری با وکیل تخصصی جرایئم اقتصادی
قبول وکالت دادگستری بدون حضور موکل در دفتر وکیل
خدمات وکالت ایرانیان خارج از کشور در ایران
وکالت ایرانیان در سایر کشورها توسط وکیل رسمی
بهترین وکیل مهاجرت بین المللی در تهران
معرفی بهترین وکیل کیفری تهران
بهترین وکیل ملکی تهران
معرفی بهترین وکیل دعاوی پولی و بانکی تهران
بهترین وکیل خانواده تهران
معرفی بهترین وکیل دادگاه تجدید نظر
بهترین وکیل اعاده دادرسی و دیوان عالی کشور
معرفی بهترین وکیل فرجام خواهی

5/5 - (27 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *