نفقه در دوران عقد

نفقه در دوران عقد

تعریف نفقه

نفقه عبارت است از همه نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، البسه، غذا، اثاث منزل، هزینه‌های درمانی و بهداشتی و نیز خادم در صورت عادت یا احتیاج به واسطه نقصان یا مرض که شوهر مکلف است همه آنها را متناسب با وضعیت خانوادگی و اجتماعی زن فراهم کرده و در اختیار او قرار دهد.

تنها در ازدواج دائم نفقه زن بر عهده شوهر است اما در نکاح منقطع، شوهر ملزم به پرداخت نفقه نیست؛ مگر اینکه در عقد شرط شده باشد.

مطالبه نفقه در دوران عقد

زن هنگامی می‌تواند نفقه مطالبه کند که از شوهر خود تمکین کرده باشد؛ اما حال جای این سئوال باقی است که آیا در دوران عقد نفقه به زن تعلق می‌گیرد یا خیر؟ مطابق ماده 1102 قانون مدنی با وقوع عقد نکاح وظایف و تکالیف زوجین در برابر هم برقرار می‌گردد. یکی از تکالیف زوج، دادن نفقه است مگر اینکه زوجه بدون مانع مشروع تمکین ننماید و لذا نفقه قبل از عروسی هم تعلق می‌گیرد. در صورتی که زوجه از حق حبس خود تا زمان پرداخت مهریه استفاده نماید، زوج نمی‌تواند به استناد این حق حبس از پرداخت نفقه امتناع نماید.

مطالبه نفقه پس از طلاق

معمولا هنگام صدور رای طلاق در دادگاه خانواده، تکلیف نفقه و پرداخت آن مشخص می‌شود. اما پس از طلاق رجعی و در ایام عده طلاق رجعی نیز پرداخت نفقه همسر به عهده زوج می‌باشد و در صورت استنکاف مرد از پرداخت نفقه امکان مطالبه قانونی آن وجود دارد. عدم پرداخت نفقه با داشتن استطاعت مالی، علاوه بر داشتن مسئولیت پرداخت نفقه، جنبه کیفری نیز دارد که نمونه شکایت کیفری ترک انفاق در سایت تخصصی حقوق خانواده گروه وکلای مهر منتشر شده است.

آیا دیه زن و مرد برابر می شود؟

وکیل مطالبه نفقه شمال تهران

در صورت تمایل به مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری و متخصص امور خانواده، با گروه وکلای خانواده مهر تماس بگیرید. مشاوره آنلاین با وکیل متخصص خانواده برای عزیزانی که امکان حضور در دفاتر گروه وکلای مهر را ندارند، میسور می‌باشد.

دپارتمان حقوق خانواده گروه وکلای مهر

امتیاز دهی به مقاله

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *