مطالبه مهریه پس از تغییر جنسیت


 

مطالبه مهریه پس از تغییر جنسیت

 

  • آیا امکان مطالبه مهریه بعد از تغییر جنسیت وجود دارد؟ شرایط تغییر جنسیت پس از ازدواج چیست؟
  • وکیل مطالبه مهریه در تهران چگونه قابل دسترسی است؟
  • مشاوره حقوقی آنلاین با وکیل متخصص خانواده چگونه امکان پذیر است؟
  • آیا امکان مطالبه مهریه از ضامن پس از تغییر جنسیت وجود دارد؟
  • اگر زن، پس از ازدواج، تغییر جنسیت دهد، آیا می‌تواند مهریه ازدواج پیشین را مطالبه نماید؟
  • اگر مرد تغییر جنسیت دهد، آیا موظف به دادن مهریه ازدواج پیشین می‌باشد یا خیر؟

 

از مسائل جدیدی که در حوزه خانواده و داگاه ویژه خانواده قابل رسیدگی می‌باشد، موضوع تغییر جنسیت می‌باشد که آثار و تبعات حقوقی آن قبلا در مقاله ای از سوی برترین وکیل خانواده در ایران، در وب سایت رسمی گروه وکلای مهر درج شده است. سوالاتی درباره امکان مطالبه مهریه پس از تغییر جنسیت به دست کاربران موسسه حقوقی و داوری بین‌المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان رسیده است که در صورت مطالبه مهریه بعد از تغییر جنسیت، دادگاه خانواده با چه تکلیفی مواجه می‌باشد. بررسی موضوع مطالبه مهریه با توجه به تغییر جنسیت مرد یا زن، معرفی بهترین وکیل مهریه در تهران و همچنین امکان تعیین وقت مشاوره حقوقی آنلاین با بهترین وکیل خانواده را در این وب سایت می‌توانید مطالعه فرمایید.

آثار حقوقی تغییر جنسیت درباره مهریه

پس از تغییر جنسیت یکی از زوجین یا هر دو، در لزوم پرداخت مهریه که قبلا تعهد گردیده هیچ تغییری ایجاد نمی‌شود زیرا زن به محض وقوع عقد مالک مهریه می‌شود. حال سوالی که مطرح می‌گردد اینکه در این حالت اگر زنی به جنسیت مرد خود را تغییر دهد برای مطالبه ی مهریه خود می‌تواند در محل اقامت خواهان طرح دعا نماید؟ آنچه تردید را در این رابطه بیشتر می‌کند خلاف قاعده بودن دادگاه صلاحیت محل اقامت خواهان و از بین رفتن فلسفه ی  حمایتی در تدوین دادگاه صلاحیت دار محل اقامت خوانده برای مراجعه خانم ها می‌باشد. بنابراین در این حالت دیگر دادگاه محل اقامت خواهان صالح نیست چرا که دیگر صدق عنوان دادگاه محل اقامت زوجه به آن اطلاق نمی‌گردد، همچنین عبارت «زوجین» در صدر ماده 12 قانون حمایت خانواده بر آن ها صدق نمی‌کند.

وضعیت ارث جنین حاصل از تلقیح مصنوعی

 

استرداد نصف مهریه پرداخت شده پس از تغییر جنسیت

چنانچه زوج بخواهد دعوای مالی به خواسته استرداد نیمی از مهریه زوجه ی سابق خود را به لحاظ وقوع طلاق پیش از نزدیکی اقامه نماید، در این حالت رای وحدت رویه شماره 705 دیوان عالی کشور قابل استناد است یعنی امکان اقامه دعوا علاوه بر محل اقامت خوانده در محل انعقاد عقد.

در مواردی که با فوت زوجه، وراث وی مطالبه مهریه نمایند که در این حالت نیز چنان چه دادگاه خانواده را صالح بدانیم، از شمول ماده 12 قانون حمایت خانواده (1391) خارج است.  این امر از عبارت «در دعاوی و امور خانوادگی مربوط به زوجین» مندرج در ماده 12 قانون حمایت خانواده که باید تفسیر مضیق گردد استنباط می‌گردد. اما آیا از شمول رأی وحدت رویه شماره 705 دیوان عالی کشور نیز خارج است؟ با عنایت به قائم مقامی وراث زوجه، به نظر دادگاه محل انعقاد قرارداد در رأی وحدت رویه 705 نیز در این رابطه صالح به رسیدگی باشد.

 

تنصیف دارایى در صورت تغییر جنسیت

به نظر می رسد شرط تنصیف دارایی زوج، در صورت تغییر جنسیت زوجه قابلیت اجرا نداشته باشد ولی در صورتی که زوج تغییر جنسیت دهد، می‌توان نصف دارایی را نیز مطالبه نمود. در ادامه نمونه رای دادگاه درباره شرط تنصیف دارایی برای مطالعه بیشتر خواهد آمد.

تاریخ رای نهایی 13 بهمن 93

شماره رای نهایی: 9309972130501904

رای بدوی

در خصوص دادخواست د.ب. به طرفیت ف.ر. بخواسته عدم امکان سازش با عنایت به جامع محتویات پرونده از جمله فتوکپی مصدق نکاحیه رسمی شماره 575833 صادره از دفتر ازدواج شماره 80 تهران وجود علقه زوجیت دائم بین آنان محرز می‌باشد. با این توضیح که خواهان ضمن حضور در جلسه دادرسی اعلام نموده: در سال 80 بطور شرعی و قانونی با خوانده ازدواج نموده ‌است. ثمره آن یک دختر 7 ساله می‌باشد. با زوجه تفاهم اخلاقی نداشته و قبلا نیز درخصوص طلاق اقدام نموده، ولی با وساطت بزرگان نسبت به اجرای طلاق اقدامی نشده، لذا تقاضای صدورگواهی عدم امکان سازش دارد؛ که مراتب جهت حل اختلاف و انصراف زوج از طلاق به داوری ارجاع شد که در نهایت سعی و تلاش آنان جهت اصلاح ذات البین، مثمر ثمر واقع نگردید. لذا دادگاه با توجه به قاعده «الطلاق بید من اخذ بالساق» و به استناد ماده 1133 قانون مدنی و ماده واحده مقررات مربوط به طلاق، گواهی عدم امکان سازش بین زوجین مترافعین در این پرونده صادر و اعلام می‌نماید. آنها می‌توانند به یکی از دفاتر رسمی طلاق مراجعه و پس از وقوع طلاق نسبت به ثبت رسمی آن اقدام نمایند. نوع طلاق رجعی بوده و در مورد مسائل مالی دادگاه بنا به تجویز ماده واحده قانون اصلاح مقررات طلاق به شرح ذیل تصمیم می گیرد: زوج مکلف است مهریه زوجه را مطابق دادنامه شماره 564 مورخ 31/4/93که تقسیط گردیده است، بپردازد که البته دادنامه تقسیط نسبت به 110 (یکصد و ده) عدد سکه بهارآزادی می‌باشد و الباقی را نیز باید زوج بپردازد. اجرت‌المثل زوجه را نیز بموجب دادنامه شماره 84 به مبلغ 5/12 (دوازده میلیون و نیم)بپردازد. زوج بابت نفقه معوقه که تا 24/12/93 محکومیت یافته است را باید بپردازد. اردیبهشت و فروردین ماه نیز پانصد هزار تومان بپردازد. جهیزیه را مطابق لیست تنظیمی که به امضای طرفین رسیده است به زوجه مسترد می‌شود. حضانت فرزند با توجه به وضعیت طفل که دختر است و مصلحت وی با مادر و پدر هفته‌ای 24 ساعت از 5 عصر پنجشنبه لغایت 5 عصر جمعه، حق ملاقات دارد. با توجه به قانون حمایت خانواده مصوب 1/12/1391 اعتبار رأی صادر شده سه ماه از تاریخ قطعیت می‌باشد. رأی صادره حضوری بوده و ظرف مدت بیست روز پس از ابلاغ، قابل تجدیدنظرخواهی در دادگاه‌های تجدیدنظر استان تهران خواهد بود.

وکیل تخصصی خانواده تهران

?دادرس شعبه 233 دادگاه عمومی خانواده

رای دادگاه تجدید نظر

در خصوص تجدیدنظرخواهی خانم ف.ر. بطرفیت آقای د.ب. نسبت به دادنامه شماره 1284 مورخه 25/8/93 صادره از شعبه 233 دادگاه خانواده تهران که بموجب آن با تقاضای تجدیدنظرخوانده حکم طلاق رجعی صادر شده‌است، که تجدیدنظرخواه ضمن مخالفت با اصل طلاق، حقوق خود را که شرط تنصیف دارائی در عقدنامه است را مطالبه کرده؛ زوجه در این مرحله با وجود دعوت از وی نتوانست مالی را معرفی نماید. البته یک واحد آپارتمان مطرح شد که به شخص دیگر منتقل شد و از طرفی در سال80 توسط زوج خریداری شد. یعنی چندماه بعد از عقد ازدواج؛ پس مبلغی که برای خرید آپارتمان پرداخت شده مال دوران زوجیت نبوده است. با توجه به مندرجات پرونده و لایحه اعتراضیه و توضیحات طرفین و مستندات رأی و استدلال دادگاه، دادنامه تجدیدنظرخواسته مطابق قانون و دلائل موجود در پرونده صادرشده و مخالفتی نیز با موازین شرعی ندارد. لذا به استناد ماده 358 قانون آیین دادرسی مدنی ضمن رد تجدیدنظرخواهی، دادنامه مذکور تأیید می‌شود. این رأی پس از ابلاغ بمدت 20 روز قابل فرجام‌خواهی در دیوانعالی کشور است.

رئیس شعبه60 دادگاه تجدیدنظر استان تهران – مستشار دادگاه

وکیل متخصص مطالبه مهریه در تهران

همکاران گروه وکلای خانواده مهر تهران، با داشتن تجربیات گرانسنگ در حوزه نحوه مطالبه مهریه و اجرای آن و همچنین چگونگی مطالبه و وصول مهریه، امکان انجام وکالت در پرونده‌های مطالبه مهریه و مطالبه نفقه را در سراسر ایران و تهران خواهند داشت.

جهت تعیین وقت مشاوره آنلاین با برترین وکیل خانواده در ایران با ما تماس بگیرید.

کلاهبرداری با فروش ملک همسر

دپارتمان حقوق خانواده گروه وکلای مهر تهران

امتیاز دهی به مقاله

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *