امروز با پاسخ به این سوال که ازدواج سفید چیست با شما هستیم.
منظور از «ازدواج سفید» زندگی مشترک زن و مرد بدون ازداوج رسمی است.
یعنی به گونه ای که زن و مرد بدون اینکه خطبه عقد یا صیغه بینشان جاری شود برای زندگی زیر یک سقف میروند.البته معمولا این اتفاق با آگاهی پدر و مادرها و خانواده هر دو طرف صورت میگیرد و آن دو مانند یک زن و شوهر با هم زندگی میکنند نه همخانه،دوستانه و… به علت اینکه جامعه ایران یک جامعه ایرانی-اسلامی است و چنین پدیدههایی در آن به هیچ عنوان تعریف نشده به صورت مخفیانه انجام میشود.
به همین منظور نیز آماری در خصوص تعداد این نوع ازدواجها در دست نیست.
علل گرایش به ازدواج سفید
دلیل اصلی ظهور پدیده ازدواج سپید را نبود مسئولیتپذیری حداقل در یک طرف از رابطه است. نبود مسئولیتپذیری،ریسک فاکتوری اساسی برای زندگی محسوب میشود؛چرا که در چنین روابطی افراد مسئولیت عملکرد خود را برعهده نمیگیرند.
چنین عاملی میتواند در تداوم زندگی مشترک تاثیر بسیار زیادی داشته باشد این در حالیست که اکنون فضای ازدواج مناسب نیست و افراد به علت مشکلاتی مانند مسائل اقتصادی تمایل به ازدواج رفتن زیر یک سقف را ندارند….
تبعات حاصل از ازدواج سفید
فرزندان حاصل از چنین ازدواجی بیشترین لطمه را متحمل میشود،چراکه چنین ازدواجی ثبت نمیشود و سرنوشت آنان پس از تولد مشخص نیست. بارداریهای ناخواسته و عوارض بهداشتی ناشی از سقط جنین غیرقانونی از تبعات دیگر ازدواج سپبد است.
چنین رابطهای موجب کاهش فرزندآوری میشود،علاوه بر آن سطح زندگی افراد تغییر میکند و خلاء روانی برای دختر را در پی دارد و ممکن است حتی شانس مادر شدن او را کاهش دهد و حتی به آسیبهایی مانند اعتیاد سوق پیدا کنند، این در حالیست که مردان در صورت ترک چنین رابطهای کمتر آسیب میبینند.
در چنین ازدواجهایی امکان دارد که یکی از طرفین هر لحظه نسبت به ادامه این رابطه اظهار بیمیلی کند و این امر موجب وارد شدن صدمات روحی قابل توجهی به طرف مقابل به ویژه زنان میشود چراکه آنان بر حسب طبیعت خود دوست دارند روی فردی سرمایهگذاری عاطفی کنند که این فرد از ارزش لازم برخوردار باشد.
از لحاظ جنبه حقوقی ازدواج سفید از نظر قانونی جرم است.از نظر شرعی نیز گناه محسوب میشود و همواره فرد با نوعی ترس و نگرانی از عواقب چنین رابطهای دست و پنجه نرم میکند. این در حالیست که اگر این روابط ثبت شود، امکان اثبات متعلق بودن فرزند به پدر وجود دارد.این رابطه نه از سوی خانواده و نه نهادهای اجتماعی پذیرفته نمیشود.
بنابراین میتواند آسیبهای زیادی را به همراه داشته باشد.هرچند که ممکن است ارضای عاطفی و جنس و سرنوشت یکسان اقتصادی به دنبال داشته باشد،اما به محض آشکار شدن،مردم با آن مخالفت میکنند و حمایتهای اجتماعی از زوجین برداشته میشود.چرا که این پیوند از نظر حقوقی و قانونی هیچ جایگاهی ندارد.
مشاوره حقوقی ازدواج موقت
برای دریافت مشاوره حقوقی با وکیل پایه یک دادگستری، همکار دفتر وکالت محمدرضا مهری وکیل دادگستری با سابقه قضایی، همه روزه از ساعتهای 19 الی9 و پنجشنبهها 15 الی 9 با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید.
راههای ارتباطی با دفتر محمدرضا مهری
021-88795408
021-88796143
شماره های همراه
09120067661
09120067662
09120067663
09120067664
09120067665
تعیین وقت مشاوره حضوری با وکیل پایه یک دادگستری، درخواست مطالعه پرونده توسط وکیل پایه یک دادگستری، درخواست وقت مشاوره با محمدرضا مهری، مدیر موسسه حقوقی مهر پارسیان، از طریق مدیر داخلی دفتر گروه وکلای مهر امکان پذیر است.
09120067669
دفتر وکالت و مشاوره حقوقی محمدرضا مهری
صیغه موقت در چه صورتی قابل قبول از سوی دادسرای امنیت اخلاقی هست؟
ازدواج موقت (صیغه) عقد زناشویی است که برای مدت محدودی واقع شده باشد
به این ازدواج ازدواج منقطع، نکاح منقطع نیز میگویند و در اصطلاح عامه به صیغه معروف است
تنها تفاوت ازدواج موقت با دائم در این است که بر مرد، نفقه زن (تهیه خوراک، پوشاک و مسکن) واجب نیست و پس از سپری شدن زمان عقد، دیگر نیازی به خواندن صیغه طلاق نیست
همچنین خواندن صیغه محرمیت به صورت شفاهی در صورتی که خانواده زوجین مطلع باشند هیچ اشکال قانونی و شرعی نداشته و مورد پذیرش است
موسسه حقوقی دکتر مهری