بهترین وکیل امور حسبی در این نوشتار به بررسی تحریر ترکه پرداخته است.
چنانچه در این زمینه نیازمند اخذ مشاوره هستید با شماره تماس های مندرج در سایت تماس حاصل فرمائید.
تحریر ترکه
تحریر ترکه یکی از دعاوی غیر ترافعی امور حسبی می باشد.
از زمانی که انسان با مفهوم دارایی و ارزش مال آشنا گردید، در جهت افزایش میزان و کثرت آن تمایل و تلاش زیادی از خود نشان داد.
با رایج تر شدن مفهوم مالکیت خصوصی، افراد میتوانستند آزادانه هرگونه تصرفی را که بخواهند اعمال نمایند.
افراد در طول دوران زندگی خود معاملات زیادی انجام می دهند و روابط حقوقی گوناگونی دارند.
در این روابط در بعضی موارد دارای حق مطالبات و در بعضی موارد مدیون می شوند که باید از عهده دیون خود برآیند و یا طلب خود را مطالبه کنند.
تا وقتی که شخص در قید حیات می باشد قادر به انجام همه اعمال حقوقی می باشد ولی از لحظه فوت او این امکان برای وی وجود ندارد و شخص هم دارای مرگ مدنی می شود. اگر متوفی قبل از فوت، تعهداتی کرده باشد و یا اینکه دارای حقوق مالی باشد که استیفا نشده باشد، در این صورت باید این حقوق و تعهدات شناسایی شود تا حق کسی ضایع نگردد.
بعد از فوت ترکه و اموال او و همچنین حقوق و مطالبات او باید شناسایی گردد تا امور مالی متوفی انجام گیرد. در قانون، این عمل تحریر ترکه نام دارد.
در این مقاله با ماهیت درخواست که توسط موسسه حقوقی و داوری بین المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان تحت سرپرستی جناب آقای محمدرضا مهری متانکلائی منتشر می گردد، آشنایی حاصل می شود.
جهت دریافت مشاوره در خصوص تحریر ترکه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
تحریر ترکه
بعد از اینکه شخصی فوت کرد چون ورثه او مالکین اموال به جا مانده از وی می باشند، باید تکلیف این اموال مشخص شود. تا در صورتی که حق و یا دینی بر متوفی بوده باشد از ترکه تحصیل گردد، چرا که بر اساس قانون مدنی تا زمانی که تکلیف دیون و مطالبات متوفی مشخص نگردد، مالکیت ورثه نسبت به آن مستقر نمی گردد.
در قانون امور حسبی تعریف شده است: «تعیین مقدار دیون متوفی و ترکه وی»
در صورتی که متوفی مدیون بوده باشد، تا زمان پرداخت دیون او ورثه حق دسترسی به مال را ندارند و این اموال وسیله پرداخت می باشند. در صورتی که متوفی دارای مطالباتی بوده باشد، ورثه بعد از اخذ گواهی تصدیق انحصار ورثه میتوانند به مدیونین متوفی رجوع کرده و طلب را مطالبه کنند.
اشخاص ذی حق برای درخواست تحریر ترکه
در صورتی که ورثه ترکه را قبول نمایند باید اداره امور مالی متوفی را انجام دهند و به همین خاطر در ابتدا باید میزان دیون و ترکه او مشخص گردد. این کار با ارائه دادخواست برخی اشخاص به دادگاه انجام می شود که شامل افراد ذیل می باشد:
– ورثه یا نماینده قانونی آنان.
– وصی که برای اداره اموال تعیین شده است.
در صورتی که یکی از ورثه محجور یا غائب باشد، درخواست از جانب امین یا قیم او در مدت 10 روز از تاریخ ابلاغ سمت، پذیرفته می شود.
در واقع امین ورثه محجور یا غائب و یا خود ورثه در صورتی که از ترکه سهمی برای آنان مشخص نشده باشد حق درخواست را دارند.
دادگاه صالح برای رسیدگی به درخواست ترکه
درخواست از امور حسبی است و از موارد امور ترافعی و اختلافی نمی باشد و به صرف درخواست ذی نفع برای رسیدگی کفایت می کند.
دادگاه حقوقی که صالح به رسیدگی تحریر ترکه می باشد، دادگاه آخرین اقامتگاه متوفی است.
ولی با توجه به قانون شورای حل اختلاف، صدور گواهی در صلاحیت شورای حل اختلاف است.
مرجع صالح مدتی را که کمتر از 1 ماه و بیشتر از 3 ماه از زمان انتشار آگهی نباشد در رو زنامه برای تحریر ترکه معین می کند که ورثه یا نماینده قانونی آن ها، بستانکاران و مدیونین به متوفی و افراد دیگری که حقی بر ترکه متوفی دارند در ساعت و روز معین در دادگاه (شورای حل اختلاف) برای تحریر ترکه حاضر شوند.
جهت دریافت مشاوره در خصوص تحریر ترکه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
نحوه تحریر ترکه
در روند انجام مراحلی لازم است که در صورتی از اموال برداشته می شود قانون مراحل را به شرح زیر مشخص کرده است:
– توصیف اموال منقول با تعیین بهای آن.
– تعیین اوصاف و و زن و عیار نقره و طلا.
– مبلغ و نوع نقدینه.
– بها و نوع برگ های بهادار.
– اسناد با ذکر خصوصیات آن ها.
– نام رقبات غیرمنقول.
– مطالبات و بدهی متوفی که به موجب احکام نهائی و اسناد رسمی یا دفاتر و برگ های مربوط به اقرار مدیونین و ورثه مسلم است نیز در صورت ترکه نوشته می شود.
در موقع تحریر ترکه صورت مجلسی برداشته می شود که شامل موارد زیر است:
– نام و سمت متصدی.
– نام و مشخصات کسانی که احضار شده و کسانی که حاضر شده اند.
– محلی که تحریر ترکه در آنجا صورت می گیرد.
– اظهارات اشخاص راجع به دارائی و بدهی و ترکه متوفی.
– نام و مشخصات کسی که اسناد و اموال به او داده می شود.
– اگر در ضمن تحریر ترکه در دفاتر تجاری جاهای سفید باشد، با دو خط متقاطع پر می شود و اگر دفتر پلمپ نشده باشد، متصدی تحریر ترکه صفحات دفتر را امضاء می نماید.
آثار اجرای درخواست تحریر ترکه
با توجه به اینکه هر درخواستی دارای اثری قانونی می باشد، درخواست از این قاعده خارج نمی باشد و آثاری را با خود دارد:
– ممنوعیت افراد از تصرف در ترکه مگر تصرفی که برای اداره ی آن لازم می باشد.
– معلق ماندن عملیات اجرایی نسبت به بدهی متوفی در مدت تحریر ترکه.
– موقوف ماندن دعاوی راجعه به ترکه یا بدهی متوفی در مدت تحریر ترکه، ولی مدعی میتواند درخواست تامین خواسته نماید.
ختم تحریر ترکه
ممکن است که در جریان تحریر ترکه اختلافی حاصل شود و بنابراین هرگاه در اداره ترکه بین وراث اختلافی حاصل شود، دادگاه به نحو مسالمت آمیز قضیه را حل می کند. یا در صورت در خواست ورثه شخصی از ورثه یا غیر از ورثه را به طور موقت مامور حفظ ترکه می نماید.
بعد از ختم تحریر ترکه دادگاه نتیجه را به ورثه اعلام می کند و در صورت معلوم نبودن اقامتگاه ورثه، اطلاع به وسیله آگهی در رو زنامه خواهد شد.
وکیل متخصص تحریر ترکه
وکیل پایه یک دادگستری، در امور خانواده و تحریر ترکه، مهر و موم ترکه و سایر اقدامات در امور حسبی همراه شماست. در صورت نیاز به مشاوره حقوقی، موسسه حقوقی و داوری بین المللی طلیعه عدالت و مهر پارسیان تحت سرپرستی جناب آقای محمدرضا مهری متنکلائی به عنوان بهترین وکیل در زمینه امور حسبی همراه با تیم وکلای تخصصی اقدام به مشاوره و قبول دعاوی می کند. برای مشاوره با موسسه تماس بگیرید.
جهت دریافت مشاوره در خصوص تحریر ترکه با گروه مشاوره تخصصی موسسه مهر پارسیان از طریق شماره تماس های 88663925-88663926-88663927 با ما در ارتباط باشید.
1 دیدگاه